Top menu

collegetour-malala

Malala bij College Tour

Een erg inspirerende aflevering van College Tour met Malala Yousafzai. Deze Pakistaanse kinderrechtenactiviste werd vorig jaar op haar 14e getroffen door een aanslag van Al Qaeda. Ze overleefde de aanslag op miraculeuze wijze en zette haar strijd voort vanuit Groot-Brittannië.

In College Tour interviewt presentator Twan Huys samen met honderden studenten bijzondere gasten.

Het terugkijken meer dan waard!

College Tour wordt altijd afgesloten met deze vraag: “Wat is je beste advies voor de studenten hier en de kijkers thuis?”

Dit is haar antwoord:

“Advies geven is heel gemakkelijk.

Ten eerste wil ik tegen elk schoolgaand kind zeggen: Ga op tijd naar school, spijbel nooit en maak je huiswerk. Wees aardig voor je leraren en je klasgenoten, maak nooit ruzie en doe braaf je huiswerk, want soms schrijf je je huiswerk over. Dat moet je niet doen, gebruik je hersens. Ik raad mezelf en iedereen aan om aan je eigen scholing te werken.

En verder moeten we het als onze verantwoordelijkheid zien om voor een betere toekomst te werken, voor voorspoed van ons land, voor vrouwenrechten, mensenrechten, voor onderwijs voor meisjes. Die verantwoordelijkheid houdt in dat we in actie moeten komen. Met onze stem en door actie te ondernemen kunnen we de wereld veranderen. Door liefdadigheidsorganisaties te helpen kunnen we de wereld veranderen. We moeten onze stem laten horen aan de mensen aan de macht wier taak het is om aan onze toekomst te denken. We moeten tegen ze zeggen: Luister naar ons want wij hebben op jullie gestemd dus werk aan onderwijs en ’n betere toekomst.”

, , , ,

Comments are closed.